Stichting Netwerk Zevenaar

Belangenbehartiging chronisch zieken en gehandicapten

 
LedenLeden.htmlLeden.htmlshapeimage_1_link_0
HomeHome.htmlHome.htmlshapeimage_2_link_0
Contact
tContact.htmlContact.htmlshapeimage_3_link_0
Nieuws
tshapeimage_4_link_0
Nieuwsbrieven

tNieuwsbrieven.htmlNieuwsbrieven.htmlshapeimage_5_link_0
Activiteiten

tActiviteiten.htmlActiviteiten.htmlshapeimage_6_link_0
Fotoalbum

tFotoalbum.htmlFotoalbum.htmlshapeimage_7_link_0
Links
tLinks.htmlLinks.htmlshapeimage_8_link_0
Archief

tArchief/Archief.htmlArchief/Geschiedenis.htmlshapeimage_9_link_0
ANBI

tANBI.htmlANBI.htmlshapeimage_10_link_0

Nieuws

Een Welkomhuis voor het Gelders Eiland


Het Netwerk Chronisch Zieken wil een huiskamerproject starten op het Gelders Eiland voor mensen met een grote afstand tot de samenleving. Het gaat om inwoners die geen betaald werk hebben en weinig contact hebben met anderen. Toch denken we dat de meesten wel een zinvolle dagbesteding willen vinden. Maar ze kunnen dat niet alleen, ze hebben een steuntje in de rug nodig om uit te zoeken wat bij hen past om weer actief te worden.


Wij noemen ons project: Welkomhuis. Van de gemeente hebben we € 10.000 startsubsidie gekregen om dit project uit te voeren. Dorpshuis De Cirkel in Pannerden is een prima locatie om ons te vestigen. We zouden de huidige ruimte van het jeugdwerk kunnen huren voor 3 dagen per week. De bezoekers betalen geen eigen bijdrage en hoeven geen indicatie te hebben.

Het is een uniek project voor de regio. We bouwen het stap voor stap op. Twee beroepskrachten zullen de bezoekers begeleiden bij hun zoektocht naar zinvolle activiteiten waardoor ze weer mee kunnen doen.

Naast taken in het dorpshuis zoeken we klusjes die de mensen kunnen doen in het dorp en bij verenigingen. Bijvoorbeeld: meehelpen op de kinderboerderij of schoonhouden van speelplaatsjes. In de komende maanden gaan we contact leggen met samenwerkingspartners als Caleidoz, gemeente en GGNet om ons te helpen en om toekomstige bezoekers naar het Welkomhuis te verwijzen. Ook moeten we nog meer geld aanvragen om salarissen en de huur te kunnen betalen.

Op 14 en 19 september hebben we presentaties gehouden voor de dorpsraden van Rijnwaarden en Zevenaar om ze over onze plannen te vertellen. Bedrijven die zich in de regio aangesloten hebben bij De Liemerse Uitdaging gaan ons helpen met de publiciteit en met spullen die nodig zijn.

Voor meer informatie:

Tonnie Gevers

Voorzitter Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar

E-mail: acgevers@hetnet.nlActiviteiten 2017


Wil je ook in dit overzicht staan met je activiteit, stuur dan een berichtje aan info@netwerkczz.nl